69 jaar achter de tralies, 444 zweepslagen en 14 jaar verbanning voor gedetineerde Derwisjen

Op 17 juli 2018

 

Straffen voor 285 Gonadadi derwisjen uitgesproken door de rechters Salavati en Ahmadzadeh van het Revolutionaire Hof. Volgens het rapport dat gepubliceerd is door de Majzoobannoor
luiden de straffen als volgt:

Reza Rezaie: 13 jaar achter de tralies, 148 zweepslagen en 2 jaar verbanning in Mirjaveh.

Akbar Biranvand: 7 jaar achter de tralies, 2 jaar verbanning in Sistan en Baluchistan; twee jaar ontzegging van sociale activiteiten.

Ali Bahadori: 7 jaar achter de tralies, 2 jaar verbanning in Mirjaveh en twee jaar ontzegging van sociale activiteiten.

Siamak Sohrabi: 7 jaar achter de tralies, 74 zweepslagen en 2 jaar verbanning.

Iraj Madhi: 7 jaar achter de tralies, 74 zweepslagen en 2 jaar verbanning.

Ramin Ashkouh: 7 jaar achter de tralies, 74 zweepslagen en 2 jaar verbanning en twee jaar ontzegging van sociale activiteiten.

Bijan Soltani: 7 jaar achter de tralies.

Farhang Bouzari Kharazi: 6 jaar achter de tralies, 74 zweepslagen en tweejarig verbod op reizen door het land.

Farnam Farhang: 6 jaar achter de tralies.

Mehrdad Eynie: 2 jaar achter de tralies, tweejarig verbod op reizen door het land en ontzegging van sociale activiteiten.

Iraanse Soefi Derwisjen van de Gonabadi School verschenen plotseling in het hele land in alle krantenkoppen na hun protest tegen de arrestatie van één van hun leden, wat op dinsdag 20 februari in de vroege ochtend leidde tot een gewelddadige botsing met veiligheidsdiensten.

De Soefi Moslim groep van Gonabadi Derwisjen staat bloot aan vervolging sinds de machtsovername van de dominante Sjiitische theocratie van de Islamitische Republiek in 1979. In de afgelopen maand echter stonden volgelingen van deze Soefi groep onder toenemende  druk van de veiligheidsgroepering van het Islamitische Revolutionaire Garde Korps (IRCG) die het huis van de leider onder toezicht stelde, volgelingen bedreigde en ze  arresteerde.