699 executies in 1401 in de dictatoriale gevangenissen van Velayat al-Faqih in Iran

699 executies in 1401 in de dictatoriale gevangenissen van Velayat al-Faqih in Iran

Op grond van de verzamelde statistieken en namen en andere details, zijn minstens 699 gevangenen geëxecuteerd in de dictatoriale gevangenissen van de Velayat al-Faqih in het Iraanse jaar 1401.

Gemiddeld 58 gevangenen zijn per maand opgehangen, en gemiddeld 1 tot 2 gedetineerden per dag geëxecuteerd. Onder het bewind van de Velayat al-Faqih is er dus geen dag voorbijgegaan waarop de moordcyclus is gestopt.

Het hoogste aantal executies werd geregistreerd in juni, met 129 terdoodbrengingen, en het laagste aantal vond plaats in april, met 7 executies.

Onder de omgebrachte politiek gevangenen bevonden zich dappere jonge mensen zoals Mohsen Shekari, Majidreza Rahnavard, Mohammad Mahdi Karami, en Seyed Mohammad Hosseini, wier enige misdaad het "vrij leven in een vrij Iran" was, en "zonder dictatuur".

We eren ook andere politiek gevangenen die werden geëxecuteerd in het Iraanse jaar 1401, die eerloos werden opgehangen vanwege hun oppositie tegen de onderdrukking van vrijheden in Iran door de beulen van Khamenei.

Onder de geëxecuteerde gevangenen bevonden zich 153 misdeelde Baloch-burgers en 41 mensen uit de regio Kurdistan.

Het is duidelijk dat deze cijfers alleen verband houden met executies in gevangenissen; de cijfers over de moord op hardwerkende Baloch-brandstofarbeiders en Koerdische arbeiders (Kolbarans) zijn niet meegenomen in dit verslag.