Achteruitgang gezondheidstoestand politieke gevangene op 45e dag van hongerstaking in Iran

STFA, 10 December 2016 - Op donderdag 8 december werd de politieke gevangene Arash Sadeghi overgebracht naar de ziekenzaal van de gevangenis vanwege ernstige ademhalingsmoeilijkheden en hartritmestoornissen en werd aangesloten op een zuurstofvoorziening. De arts omschrijft zijn toestand als zeer ernstig.

In de afgelopen weken is hij al verschillende malen overgebracht naar de ziekenzaal en hij heeft ’s nachts steeds zuurstof nodig. Hij is bijna 18 kg afgevallen sinds de start van zijn hongerstaking en zijn bloeddruk is drastisch gedaald.

Hij is niet meer in staat om te spreken en kan zich nauwelijks meer bewegen. In de afgelopen dagen werd hij ook naar een ziekenhuis gebracht omdat hij bloedstolsels opbracht, maar werd uiteindelijk weer teruggebracht naar de gevangenis zonder echt te zijn behandeld.

De wereld moet weten dat Arash Sadeghi 45 dagen geleden deze hongerstaking is begonnen om te protesteren tegen de onmenselijke toestanden in de Iraanse gevangenissen en de ongegronde arrestatie van zijn echtgenote.

 

 

 

STFA, Stichting van de Familieleden