Burgeractivist Gedagvaard door het Hof voor Cultuur & Media

Naar aanleiding van een dagvaarding die Mehrdad Garicvani op 16 mei 2018 heeft ontvangen, moet hij binnen vijf dagen naar afdeling 2 van het ondervragingskantoor van het Hof voor Cultuur & Media gaan om zijn laatste verdediging te overhandigen. Hij heeft geweigerd en kondigde aan: “Ik geloof dat    een regering die gestoeld is op diefstal, corruptie en verraad jegens het volk niet het recht heeft om te oordelen”. Mehrdad, burgeractivist en student Natuurkunde aan de Qom Universiteit werd de eerste keer op 16 januari 2017 gearresteerd en op 2 augustus 2017 vrijgelaten uit de Evin Gevangenis na vijf maanden van ondervraging en gevangenschap en drie keer werd zijn illegale opsluiting verlengd.
In die periode zat hij vast in de afdelingen 2A en 240 van de Evin Gevangenis. De reden van zijn opsluiting vormt zijn onthulling van de daden van Saeed Tooshi.
(STFA – 19 mei 2018)

Saeed Toosi, Khameneis beroemde Koran-lezer, is het onderwerp van klachten van veel jongeren over mishandeling en verkrachting door Saeed van jonge Koran-lezers.