De moord op Mahsa Amini - 6e dag van landelijke protesten in Iran

De moord op Mahsa Amini - 6e dag van landelijke protesten in Iran

Op woensdag 21 september 2022, de 6e dag van landelijke protesten tegen de gewelddadigheid van het klerikale regime en de moord op Mahsa Amini, houden de protesten in Iraanse steden aan.
In minstens 100 steden zijn protesten begonnen, in 30 van de 31 provincies van Iran.
Jonge vrouwen en meisjes geven blijk van een grote vechtlust. Hun stemmen zijn te horen op alle beelden, die uit alle uithoeken van Iran worden verzonden. De meeste van die beelden tonen ook hun actieve deelname aan de protesten.
100 steden in 30 provincies beleefden protesten.
Op woensdag 21 september 2022, de 6e dag van de landelijke protesten, waren er berichten uit Teheran, Mashhad, Kermanshah, Ahvaz, Isfahan, Gonbad-e-Kavus, Pakdasht, Birjand, Shirvan, Qeshm, Garmsar, Arak, Tabriz, Paveh, Oshnavieh, Shahroud, Nezam Abad (Teheran), Tonekabon, Dejap, Quchan, Anzali, Behbahan, Sanandaj, Ghaemshahr, Zahedan, Ardabil, Hamedan, Abhar, Nowshahr, Shahsavar, Saveh, Mahabad, Eslamabad-e-Gharb, Babol, Amol, Naziabad (Teheran), Urmia, Varamin (Teheran), Kashan, Bojnurd, Shushtar, Khorramabad, Sarableh (Ilam), Langarud, Dehloran, Zarrinshahr, Sirjan, Shiraz, Kerman, Parand, Dezful, Bukan, Rezvanshahr (Gilan), Talesh, Lahijan, Gonabad, Semnan, Marand, Bandar Abbas, Mand, Shahr-e-Ray, Karaj, Qom, Nobahar (Kermanshah), Rasht, Quchan, Marvdasht, Langrud, Fouladshahr (Isfahan), Sardasht, Bandar Abbas, Bijar, Bushehr, Shahr-e Kord, enz.
In Urmia, tijdens de begrafenisceremonie van Farjad Darvish, die tijdens de protesten werd gedood, scandeerden de mensen: "Dood aan Khamenei" en "dood aan de dictator".
Iraanse universiteiten waren bijzonder actief.
Studenten van de Universiteit van Teheran protesteerden en demonstreerden voor de vierde opeenvolgende dag op de campus. Op de Allamehuniversiteit demonstreerden studenten binnen en riepen medestudenten op om mee te doen.
Studenten demonstreerden ook bij de Medische School van Tabriz en de Azaduniversiteit, de wetenschaps- en onderzoeksafdeling aldaar
Volgens berichten van plaatselijke bewoners heeft het regime de internetverbinding in de hoofdstad en andere steden beperkt. Ook in andere steden in het land werd melding gemaakt van ernstige internetverstoringen, waarbij een van de grootste aanbieders van mobiele telefonie werd gestoord, waardoor miljoenen Iraniërs offline waren.
Het regime heeft de toegang tot de sociale media Instagram en WhatsApp aan banden gelegd.

NetBlocks meldde een "verlies van connectiviteit op nationale schaal" bij de belangrijkste mobiele telefoonprovider van Iran en het netwerk van een ander bedrijf.

Gewelddadigheid van de repressieve krachten
De veiligheidstroepen zijn ongelooflijk gewelddadig en bruut bij het arresteren van de demonstranten. Honderden mensen zijn gewond geraakt en honderden anderen zijn gearresteerd en opgesloten, waaronder veel vrouwen.
De dappere vrouwen van Iran vechten hand in hand met de mannen tegen de repressieve krachten van het klerikale regime. Hun strijd gaat niet alleen om de rechten en vrijheden van vrouwen, inclusief de keuzevrijheid met betrekking tot hun kleding, maar om fundamentele vrijheden en rechten voor alle Iraanse burgers en om een vrij Iran, gebaseerd op rechtvaardigheid en gendergelijkheid.