De terechtstelling van drie Koerdische activisten

09 september 2018
 
Het Iraanse regime heeft vandaag drie Koerdische politieke gevangenen opgehangen, Ramin Hossein-Panahi, 24, Zanyar Moradi, 30, en Loghman Moradi, 32, in de Gohardasht-gevangenis, Karaj.
Geconfronteerd met een overweldigende verontwaardiging en afschuw onder de bevolking voltrok het regime de terechtstellingen, ondanks herhaalde internationale oproepen, dit om het volk te terroriseren en verdere protesten tegen het regime te voorkomen.
 De drie gevangenen waren al enkele dagen in hongerstaking. Zanyar en Loghman zaten meer dan negen jaar in de gevangenis en Ramin zat de afgelopen 14 maanden gevangen. Zij werden onder zware druk gezet tijdens hun gevangenschap.
STFA heeft herhaaldelijk dringende maatregelen moeten nemen om deze willekeurige terechtstellingen te voorkomen, die in flagrante tegenspraak zouden zijn met algemeen erkende internationale normen.
Een andere ontwikkeling is dat het Iraanse regime raketten lanceerde op het hoofdkwartier van de Koerdische Democratische Partij van Iran en van de Koerdisch-Iraakse Democratische Partij, diep binnen het grondgebied van het Iraakse Koerdistan. Een aantal leden en peshmargas van de twee partijen werden gedood, en nog meer raakten er gewond.
Gerund door Mohsen Rezaii, voormalig IRGC-commandant en secretaris van de State Exigency Council, schreef de Tabnak-website een paar uur na deze criminele aanval: "De strijdkrachten van de Revolutionaire Garde .... hebben zich gericht op de militaire posities ... van de Koerdische Democratische Partij van Iran en de Democratische Partij bij de stad Kouyeh, 200 km van de Iraanse grens.
Tabnak voegde eraan toe: "De IRGC lanceerde zes raketten op het hoofdkwartier van de Koerdische Democratische Partij, die tientallen doden en gewonden veroorzaakten".
De voorzitter van de Raad van Ministers van de regio Koerdistan van Irak gaf een verklaring uit waarin de aanvallen op het hoofdkwartier van beide partijen "door de Islamitische Republiek Iran, die tot een aantal doden en gewonden leidden" werden veroordeeld.
 De terechtstelling door het Iraanse regime van drie Koerdische activisten en de raketaanvallen op het hoofdkwartier van de Koerdische Democratische Partij van Iran en van de Koerdische Democratische Partij dienen als misdaden tegen de menselijkheid veroordeeld te worden, en de STFA riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Iran op deze gruweldaden aan te spreken.