Dringende campagne voor de onmiddellijke vrijlating van de gewetensbezwaarde gevangenen en het stopzetten van terechtstellingen in Iran.

Twee briljante studenten natuurkunde en wiskunde Ali Younesi & Amir Hossein Moradi, worden gemarteld.

Het leven van deze twee briljante studenten is in gevaar...

Ondanks de uitbraak van Covid-19 in de Iraanse gevangenissen en het in gevaar brengen van het leven van de gevangenen in Iran hebben Iraanse veiligheidstroepen en de inlichtingendiensten een nieuwe golf van willekeurige arrestaties onder de families van de gewetensbezwaarde gevangenen en politieke gevangenen ondernomen.

Wij dringen er bij de internationale mensenrechtenorganisaties en -activisten op aan om deze afschuwelijke en verontrustende actie van de Iraanse regering te veroordelen en eisen hun onmiddellijke vrijlating uit de gevangenis.

We doen een beroep op alle humanitaire vrienden om onze campagne voor de vrijlating van deze twee jonge talenten te ondersteunen.

Ali Younesi: 20-jarige bekroonde computerwetenschapper van de Sharif Industrial University in Teheran (hij won in 2018 de gouden medaille van de Internationale Astronomie-Olympiade en in 2017 ook de zilveren medaille van de Olympiade).

Amir-Hossein Moradi : bekroonde natuurkundestudent (hij won de zilveren medaille van de Olympiade in 2017).

Beiden werden gearresteerd op 10 april door de Revolutionaire Garde (IRGC).

Amir Hossein Moradi verdween en Ali Younesi werd op de avond van de dag van zijn arrestatie naar huis gebracht, met verwondingen en marteltekens. De familie van Ali Younesi zegt dat hij werd aangevallen en verwond door de twaalf veiligheidsagenten.

Na een paar uur werden zijn ouders meegenomen en urenlang onder druk ondervraagd.

Aida Younesi: Onze familie staat onder brute druk van het Iraanse regime na de arrestatie van mijn broer. We weten niet eens waar de gevangenis van mijn broer zich bevindt. Als ik de feiten onthul, hebben Iraanse regeringsfunctionarissen mij met fysieke intimidatie bedreigd en gedreigd mij het zwijgen op te leggen.

Amir Hossein Moradi's moeder: Het leven van mijn zoon is in gevaar. Ik roep de internationale gemeenschap op om hem te helpen bevrijden...

Na de arrestatie van mijn zoon werden mijn man en ik zwaar onder druk gezet en we zitten nu thuis vast en weten niet hoe het met hem zit.