Help Iraanse natuurbeschermers

Acht Iraanse natuuronderzoekers worden al ruim anderhalf jaar gevangen gehouden in Iran. Deze mensen zetten zich in voor het behoud van de aarde, een o zo belangrijk doel in de huidige klimaatcrisis, maar belanden achter de tralies.

De onderzoekers worden beschuldigd van het in gevaar brengen van de nationale veiligheid en van spionage. Vier van hen staan terecht voor ‘het zaaien van corruptie op aarde’ dat tot de doodstraf kan leiden. Een bewijs voor de aanklacht ontbreekt. 

Een petitie aan de Iraanse autoriteiten is inmiddels door honderden onderzoekers en natuurbeschermers over de hele wereld getekend. Zij vragen om een eerlijk proces.

De Iraans-Canadese milieuactivist en directeur van de ‘Persian Wildlife Heritage Foundation’ Kavous Seyed Emami heeft helaas geen eerlijk proces gekregen. Hij werd dood in zijn cel aangetroffen. Volgens de Iraanse autoriteiten gaat het om zelfmoord. Zijn familie houdt dit voor onmogelijk, maar een objectieve lijkschouwing ontbreekt. 

Over de vervolging van milieuactivisten in Iran zijn Kamervragen gesteld. Stef Blok, de minister van Buitenlandse Zaken noemt de gang van zaken rondom de dood van de heer Emami zeer zorgwekkend. 

U bent nodig

Uw steun is onmisbaar om deze mensen te helpen aan een eerlijk proces. Doneer vandaag nog aan de campagne Saving Lives.

•77 euro voor de juridische campagne

•140 euro voor de campagne om internationale aandacht te vragen (met publicaties, films, boeken, etc.) 

Stichting van de familieleden

Wij zijn een onafhankelijke, liefdadigheidsinstelling die campagne voert voor de mensenrechten in Iran. We staan voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Wij zijn tegen elke vorm van fundamentalisme.