Het proces tegen drie vakbondsactivisten zal in Sanandaj worden gevoerd

De hoorzitting over de beschuldigingen tegen drie vakbondsactivisten uit Sanandaj, die na de Internationale Dag van de Arbeid werden gearresteerd en vervolgens op borgtocht werden vrijgelaten, zal op 4 augustus in Sanandaj plaatsvinden.

Een welingelichte bron vertelde aan het Koerdische Mensenrechtennetwerk dat de afgelopen dagen drie activisten, Yadi Samadi, Amir (Jamil Shahabi) en Armin Sharife, door het Strafhof en het Revolutionaire Hof van Sanandaj gedagvaard werden om terecht te staan wegens twee aanklachten, nl. ‘propaganda tegen de staat’ en ‘verontrusting van de publieke opinie’.

Op de Internationale Dag van de Arbeid (1 mei) werden twee arbeiders uit Sanandaj, Hay Yadi Samadi en Amir Shahabi, leden van de Sanandaj Bakkersvakbond, gearresteerd door de veiligheidstroepen. Bovendien werd Armin Sharife, een andere vakbondsactivist, op 8 mei gearresteerd door veiligheidstroepen in Sanandaj.

Bovengenoemde personen werden na afloop van de verhoren overgebracht naar de centrale gevangenis van Sanandaj, maar werden op 15 mei  op borgtocht van twintig miljoen toman uit de gevangenis vrijgelaten. (30 juli 2018)