Hoofdredacteur van Sargh: Ze Hebben Mij Geboeid naar de Rechtbank Gebracht

 

 

Mehdi  Rahmanian, hoofdredacteur van Sargh Daily, die vastzit in de stad Mashad, heeft gezegd dat hij naar de rechtbank is gebracht: in zijn gevangeniskleren en geboeid.

Dit gebeurde volgens een artikel over de buurt van twee gedode Afghaanse kinderen ,

daar zij geen geboorteakte hadden en niet door de maatschappij geaccepteerd werden.

Rhamanian zei dat hij op een keer door de rechtbank van Mashad was opgeroepen en vrijgelaten, maar tegen de tijd dat hij Teheran bereikte werd hij opnieuw opgeroepen voor verhoor.

 “Ik zat op de gang iets te lezen. Na een uur kwam er een soldaat en tot mijn verbazing fouilleerde hij mij en vervolgens bracht hij mij over naar het detentiecentrum van die (zogenaamde) revolutionaire rechtbank en toen volgde eenzame opsluiting…” zei Rhamanian.

 “Ik kon de onderzoeker rond 12:30 u. spreken; hij stelde mij dezelfde vragen, maar dit keer schreven ze op wat ik zei en ze zeiden mij dit te tekenen. Ik las het en merkte op dat zij mij tegen borgtocht zouden vrijlaten.

Het was geen logische situatie. Ze zetten mij in een auto met de zogeheten sjorders en brachten ons naar de gevangenis. Ik sla de beschrijving van onze ontvangst daar maar over… De nacht met ging alle bijbehorende moeilijkheden voorbij. Die morgen werd ik naar de rechtbank gebracht met andere gevangenen in gevangeniskleding en geboeide handen en voeten… Ik kon niets doen en ik keerde op dezelfde wijze terug naar de gevangenis.”

Aan het slot benadrukte hij: “Waarom zou je bij iemand van de pers zijn voeten boeien?”(ISNA nieuwsagentschap van de overheid – 30 april 2018)