Ik ben onschuldig!

Het gerechtelijke apparaat van de Iraanse dictatuur heeft bevolen om alle bezitten die aan de jonge kinderen van Mostafa Salehi toekomen, in beslag te nemen. Hij werd ongeveer twee weken geleden geëxecuteerd als gevolg van deelname aan protesten.  

Na de executie van Mostafa Salehi werd zijn vrouw door de rechtbank bevolen om 425 miljoen tomans (8.500 euro) te betalen, omdat anders haar huis en familiebezittingen in beslag zouden worden genomen. 

Nazanin van 4 jaar en Amir Hossein van 6 jaar oud, zijn de kinderen van Mostafa Salehi.

Mostafa Salehi heeft voor acht maanden in eenzaamheid opgesloten gezeten in de gevangenis van Dolatabad, en voor vijf maanden in de gevangenis van Dastgerd in Isfahan. De vijf maanden in de Dastgerd-gevangenis werd hij vastgehouden in een kelder, met zijn handen geboeid, zijn enkels vastgebonden, en geen dekens om op te slapen. Onder zware condities werd hij gemarteld, en zijn dagelijkse maal bestond uit een handvol droog brood. Veertien maanden lang mocht niemand hem bezoeken.

De folteraars en ondervragers braken onder brute martelingen zijn armen, benen en tanden, en hij heeft ernstige verwondingen aan zijn nek en ruggengraat opgelopen.

Maar ondanks de druk en marteling bleef hij zeggen: "Ik ben onschuldig!"

Ondanks veel druk om valse televisiebekentenissen af te geven en om samen te werken met het ministerie van Inlichtingen, gaf Mustafa Salehi zich nooit over aan de eisen van de ondervragers en de inlichtingendienst, in plaats daarvan drong hij aan op zijn onschuld.