Iran: 13 terechtstellingen in één dag

11 augustus 2017

        

11 als groep terechtgesteld, een jongere opgehangen

Het onmenselijke mullah-regime dat in Iran heerst, heeft afgelopen donderdag minstens 13 gevangenen terechtgesteld. 11 van deze slachtoffers werden op verschrikkelijke wijze gezamenlijk terechtgesteld in de Birjand-gevangenis in Oost-Iran.

Een van deze gevangenen, Alireza Tajiki, werd in de Adel-Abad-gevangenis van Shiraz, Centraal-Iran, opgehangen. Hij was een jeugdige gevangene, op 15-jarige leeftijd gearresteerd wegens een vermeend misdrijf. Tajiki kreeg met meerdere aangekondigde en later weer uitgestelde terechtstellingen te maken en werd uiteindelijk aan de galg overgeleverd op grond van vage beschuldigingen, en dat ondanks verzoeken tot hoger beroep van zijn familie.

Een andere gevangene werd terechtgesteld in Mati Kalai, nabij Babol in de provincie Mazandaran (Noord-Iran).

Het in golven toenemende harde optreden en de bijna 3.100 terechtstellingen onder het presidentschap van Hassan Rouhani, de zogenaamde gematigde Iraanse president, toont aan dat gematigdheid en hervormingsgezindheid slechts een schijnvertoning zijn van het barbaarse systeem in Iran.

Het mullah-regime, het tegenbeeld van moderne menselijkheid, moet uit de Verenigde Naties gezet worden en zijn leiders moeten door internationale tribunalen berecht worden voor misdaden tegen de menselijkheid.