Iran: gevangen moeder in hongerstaking

STFA, 22 November 2015 - Politieke gevangene Simin Avaz-zadeh ging zaterdag 21 november in hongerstaking, uit protest tegen haar overbrenging naar de beruchte Qarchak Varamin gevangenis, en dat totdat ze vrijgelaten wordt.
Avaz-zadeh, die er samen met twee andere politieke gevangenen om bekend stond Professor Mohammad Ali Thaeri te steunen, werd in een kerker in de quarantaine afdeling van de Qarchak Varamin gevangenis opgesloten.

Deze 56-jarige politieke gevangene, de moeder van de politieke gevangene Omid Alishenas, lijdt aan hoge bloeddruk en een onregelmatige hartslag. Samen met twee andere vrouwen, een aantal andere families en politieke activisten komen ze wekelijks voor de Evin gevangenis bij elkaar om te protesteren tegen het feit dat hun geliefden gevangengezet werden of vermist worden. Hun bijeenkomst van 21 november werd door speciale anti-oproer cipiers aangevallen en veiligheidsagenten arresteerden en brachten een aantal van hen naar de Evin en de Qarchak Varamin gevangenis over.

 

 


STFA, Stichting van de Familieleden