Iran: Judiciary Dismisses Appeal of Six Kurdish Political Prisoners Iran: Rechterlijke Macht Verwerpt Beroep van Zes Koerdische Politieke Gevangenen

Details

zaterdag 29 april 2017

De rechterlijke maht van Urmia, in het noordwesten van Iran, heeft het beroep verworpen dat dat aangetekend was door de advocaat van zes politieke gevangene, die vast zitten in de Miyandoab Gevangenis.

Het hooggerechtshof van Iran bevestigde de uitspraak van de rechtbank voor strafzaken van Miyandoab, na de zaak zes maanden geëvalueerd te hebben zonder één enkele hoorzitting te hebben gehouden of getuigen te hebben gehoord.

De families van deze politieke gevangenen hadden een ontmoeting met de ambtenaren van de rechterlijke macht van Urmia bij hun verzoek om beroep, maar alles tevergeefs.

Kamal Ahmadnejad en vijf anderen uit een dorp bij de stad Miyandoab, te weten: Helmat Abdulahi, Suleiman Kari, Milad Abdi, Saeed Siahi en Mostafa Tahazadeh, werden gearresteerd op beschuldiging van het vermoorden van een Basji lid en hebben zes maanden lang in eenzame opsluiting vastgezeten bij Urmia’s veiligheidsdienst, waar zij werden ondervraagd en gemarteld.

Een dossier van 400 pagina’s werd opgesteld tegen deze politieke gevangenen door het ministerie van Veiligheid, terwijl de advocaat en de families van deze gevangenen bewijs hadden voorbereid waarmee hun volmaakte onschuld werd bewezen..

Het is van belang om hierbij aan te tekenen dat de gevangenen alle beschuldigingen tegen hen hebben ontkend en hebben gezegd dat hun bekentenissen werden verkregen door intense marteling.