IRAN: Nieuwe protesten in Kazerun


Op vrijdag 20 april 2018 organiseerden duizenden inwoners van Kazerun in Zuid-Iran voor de vijfde achtereenvolgende dag protesten tegen het regime. Mensen verzamelden zich ook in de grote moskee van de stad en veroordeelden het plan van het regime om de stad op te splitsen in delen.

De demonstratie vond plaats terwijl de zogenaamde gemeenteraad van de stad, de leider van de vrijdaggebeden en de staatsmedia hadden aangekondigd dat alle bijeenkomsten waren verboden totdat het opsplitsingsplan van de stad Kazerun is vastgesteld.

De boze demonstranten zongen: "Dierbare Iraniërs, steun ons", "Dierbaar Kazerun, wees waardig," "Onze staatstelevisie is een schande", "Pas op voor de dag dat we ons wapenen. Als we verraden worden, zal de hel zich tegen het regime keren "en" We zijn klaar om Kazerun te verdedigen. "

 

Na afloop van de moedige demonstratie van de bevolking van Kazerun, kondigden enkele lokale autoriteiten woensdag aan dat het plan om Kazerun op te splitsen werd uitgesteld. Mensen besteedden echter geen aandacht aan de beloften van het regime en eisten dat de gouverneur zelf met een reactie moest komen.