Iran: Protesten in Borazjan met gezangen als 'nee tegen de dictator'. We hebben geen water

 

07 juli 2018

 

Op 7 juli 2018 gingen inwoners van Borazjan, een stad in de zuidelijke Iraanse provincie Bushehr, de straat op om te protesteren tegen de waterschaarste. De demonstranten verzamelden zich op het Ziekenhuisplein van deze stad en scandeerden 'Nee tegen de dictator'.

De demonstranten, die tot na middernacht bleven protesteren, dwongen de leider van het vrijdaggebed om van het volk weg te vluchten.

De woedende demonstranten scandeerden ook:

"Onze vijand is hier. Ze liegen als ze zeggen dat het Amerika is.

Wij willen geen incompetente regering.

Laat Syrië met rust. Denk aan ons in plaats daarvan".

 

 Juli 2018.

De Iraanse opstand

In de avond van zaterdag 7 juli protesteerden dappere mensen en jongeren van Borazjan (in de zuidelijke provincie Bushehr) tegen de vier opeenvolgende dagen van drinkwaterschaarste en de nalatigheid van de corrupte en onderdrukkende functionarissen van het regime bij de rampzalige situatie van de levensomstandigheden in de stad.

De demonstratie, die begon vanaf het Ziekenhuisplein, duurde tot diep in de nacht. De mensen zongen: Dood aan de dictator; De vijand is hier, zij liegen dat het de Verenigde Staten zijn; Laat ons uit Syrië weggaan; Denk in plaats daarvan aan ons; We willen geen incompetente regering; We willen niet bang zijn, niet bang zijn, we zijn allemaal samen; Noch Gaza, noch Libanon, mijn leven voor Iran; Met wat minder misleiding zouden onze problemen opgelost zijn; We zullen sterven, maar tolereren geen vernedering; Met wat minder diefstal zouden onze problemen opgelost zijn.

Door holle beloften te doen probeerden de autoriteiten van het regime het volk tegen elkaar uit te spelen en hun woede de kop in te drukken. Maar de mensen hebben ze uitgejouwd en gescandeerd: “Het zijn leugens, het zijn leugens!” De vertegenwoordiger van Khamenei en de imam van het misdadige vrijdaggebed van de stad vluchtten weg uit angst voor de volksopstand.

Door het verraderlijke en verwoestende beleid van de mullahs, bevinden zich veel van de steden in verschrikkelijke omstandigheden bij het erg hete zomerweer, en dit als gevolg van het gebrek aan water. Vorige week hebben Khorramshahr en andere steden in Khuzestan massaal gedemonstreerd uit protest tegen het feit dat ze verstoken waren gebleven van drinkwater.

Volgens Shahin Pakrooh, één van de vertegenwoordigers van het water- en afvalwaterbedrijf van het regime, worden deze zomer 334 steden geconfronteerd met een tekort aan water, waarvan voor107 steden de seinen op rood staan. Verwacht wordt dat Isfahan, Kerman, Fars, Khorasan en de provincies Sistan-Baluchestan een zware crisis te verduren zullen krijgen (Tasnim, het IRGC-nieuwsagentschap, 24 april)