Iran: Protesten van Iraanse vrouwen in Rasht, Tehran and Sabzevar

 06 March 2018

 

Vrouwen die zijn bestolen door het frauduleuze Kaspische financiële instituut demonstreren op een locatie buiten de vestiging van het bedrijf in Golsar, Rasht, de hoofdstad van de Gilan-provincie in het noorden van Iran.

Deze vrouwen eisen hun spaartegoeden terug en op dinsdag 6 maart 2018 plakten ze met kleefband hun mond dicht als een symbolische daad van protest.

Op de grote vlag van de protesterende vrouwen in Rasht stond: 'In een land waar de gerechtigheid van Imam Ali moet heersen, zijn de dieven vrij en worden de plunderaars bedreigd, gearresteerd, gevangengezet en berecht.'

 

Volgens de protesterende demonstranten komen zij al 16 maanden op voor hun zaak, maar zonder enig resultaat. In plaats van hun spaartegoeden uitbetaald te krijgen, worden ze alleen maar bedreigd met arrestatie.

Een andere groep geplunderde mannen en vrouwen verzamelde zich op maandag 5 maart 2018 buiten de Vali Asr Credit Coop in Nasim Shahr in de provincie Teheran en eiste hun geld terug. De vrouwen onder de demonstranten waren prominent aanwezig.

Ook een groep jonge vrouwen die studeerden aan de Hakim Sabzevari-universiteit in de provincie Razavi Khorassan in het noordoosten van Iran, protesteerden op zondag 4 maart 2018, tegen de lage snelheid van internet op hun universiteit. Ze verzamelden zich buiten de slaapzaal om hun klacht kenbaar te maken.

On internet I saw another comparable story

Protest By Nurses At Khomeini Dehdasht Hospital In Kohgiluyeh And Boyer-Ahmad, Iran

Last updated Mar 7, 2018

On Wednesday, March 7, 2018, nurses from Khomeini Dehdasht Hospital in Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province in Iran protested against the failure to receive their 15-months salary.

Nurses at the Khomeini Dehdasht Hospital also protested in October 2017 against the failure to meet their demands in a protest rally in front of the hospital building, calling for their rightful requests.

Government websites quoted the head of the nursing system of Kohgiluyeh city as saying: “Fifteen months of salaries have not been paid to the nurses of Khomeini Dehdasht Hospital. Meanwhile, nurses were depending on the promises of the Minister of Health”.

He also added: “In addition to the long delay in salary payments, we are seeing a four-month delay in paying the salaries of a planing and corporate nurses. The 15-month delay in wages for nurses living in deprived areas, where their only source of income is through intensive work at the hospital, is an unforgivable sin.”

 

Translation in Dutch

Protesten van verpleegsters van het Khomeini Dehdasht ziekenhuis in Kohgiluyeh en Boyer-Ahmad, Iran

Mar 7, 2018

Op woensdag 7 maart 2018 protesteerden verpleegsters van het Khomeini Dehdasht-ziekenhuis in Kohgiluyeh en de provincie Boyer-Ahmad in Iran omdat ze al 15 maanden geen salaris hadden ontvangen

Ook in oktober 2017 protesteerden verpleegsters van het Khomeini Dehdasht-ziekenhuis in een protestrally voor het ziekenhuisgebouw omdat er niet werd ingegaan op hun rechtmatige eisen.

Op de websites van de regering werden uitspraken aangehaald van het hoofd van het verpleegsysteem van de stad Kohgiluyeh: "Vijftien maanden zijn geen salarissen uitbetaald aan verpleegsters van het Khomeini Dehdasht-ziekenhuis. Al die tijd waren de verpleegkundigen aangewezen op de beloften van de minister van Volksgezondheid ".

Hij voegde er ook aan toe: "Behalve een lange vertraging in de salarisbetalingen zien we een vertraging van vier maanden bij het uitbetalen van de salarissen aan een planningsdeskundige en een bedrijfsverpleegkundige. Een vertraging van15 maanden in de uitbetaling van lonen voor verpleegkundigen die in achterstandswijken wonen, waar intensief werk in het ziekenhuis hun enige bron van inkomsten is, is een onvergeeflijke zonde. '