Iran: Tegendemonstratie van Moellahs Mislukt Opstand Iran

Ondanks de schandalige poging van het regime om in enkele steden tegendemonstraties te organiseren, is op woensdag 3 januari de bevolking in verschillende steden weer de straat opgegaan, op de zevende dag van de opstand, om luid hun haat jegens het onheilspellende  regime van de moellahs te uiten.

Ondanks de uitgebreide aanwezigheid in Teheran van onderdrukkende troepen, waaronder politie en veiligheidseenheden, IRGC, Bassij, politie in burger en oproerpolitie en gemotoriseerde huurlingen, waren diverse delen van Teheran het toneel voor demonstraties en botsingen tussen woedende jongeren en onderdrukkende troepen. In de straten van het noordelijk deel van Kargar en Rustam ontstond een heftige botsing tussen de bevolking en de oproerpolitie.

Op het Enqelab Plein heeft de oproerpolitie de mensen aangevallen, die scandeerden “Khamenei, schandelijk bedrog” en ”Dood aan de dictator” en “Wij sterven, maar Iran pakken wij terug”; en er volgde een hevige botsing tussen de misdadige oproerpolitie en de bevolking. Enkele jongeren raakten bij deze schermutselingen gewond, maar hun plaats werd ingenomen door anderen.

In Ghandi Straat was het niet mogelijk je te verplaatsen naar het Enqelab Plein door zwaar  verkeer en de mensen verzamelden zich in de richting van het Enqelab Plein, terwijl ze riepen: ”Dood aan de dictator”. Op de Jomhouri Avenue waren mensen aan het demonstreren.
In de Valiasr Avenue scandeerden de mensen “Ik zal degene doden die mijn broer doodde” en er volgde een confrontatie met de oproerpolitie.

In de Kargar Avenue riep de verzamelde menigte “Dood aan de dictator”, “Ik zal degene doden die mijn broer doodde”, “Dood aan Khamenei” en “We zullen vechten, we zullen  sterven, we pakken Iran terug”. Ook op de Keshavarz Boulevard verzamelde de bevolking zich.

Het geestelijke regime heeft geweren laten plaatsen op het dak van de regeringsgebouwen in de straten rondom het Enqelab Plein.

Op weer een andere plek kwamen vandaag de families van gedetineerden in Teheran bij elkaar vóór de beruchte Evin Gevangenis. Volgens het regime zijn er in Teheran in de paar dagen van 30 december tot 1 januari 450 mensen gearresteerd.

Uit vrees dat de demonstratie in Teheran zich uitbreidt, heeft het regime van de moellahs een zwaar filter op het internet gezet.