Iran: Terechtstelling van een sportcoach in Hamadan

STFA  roept de internationale gemeenschap op tot een dringende actie om deze misdaad te veroordelen en elk nader contact met de religieuze tirannie in Iran afhankelijk te maken van een duidelijke verbetering van de mensenrechtensituatie en beëindiging van de martelingen en terechtstellingen.

 18 April 2018

De criminele justitie van het  Iraanse regime hing Bahman Varmazyar, een sportcoach, in de centrale gevangenis van Hamadan woensdagmorgen, 18 april, op. Er was geen officiële aanklacht in zijn dossier, bekend was alleen dat hij beschuldigd werd van een gewapende overval op een juwelierszaak.

Als antwoord op de pogingen van de familie van Bahman om hun zoon alsnog te redden meldde het mullah-regime dinsdag valselijk dat zijn doodvonnis opgeschort was, terwijl hij in de vroege ochtend van woensdag dan toch wel degelijk terechtgesteld werd.

 Duizenden gevangenen zitten verspreid over het hele land in een dodencel. De Baluchistaanse gevangene Abdul Malek Baluchi, vastzittend in de centrale gevangenis van Zahedan, werd na zeseneenhalf jaar opsluiting op 13 april in een isolatiecel geplaatst en bereidt zich nu op zijn terechtstelling voor.

Het mullah-regime stelt op het moment jongeren uit het hele land terecht onder het voorwendsel van diefstal en smokkel, terwijl Khamenei en de andere heersende mullahs van de verschillende facties en de IRGC en andere regeringsorganen zelf de grootste dieven uit de Iraanse geschiedenis zijn door honderden miljarden dollars van het Iraanse volk te stelen.

Het doel van deze criminele terechtstellingen is de sfeer van intimidatie en confrontatie met het protesterende volk te versterken en de roep tot omverwerping van het in Iran heersende  religieuze fascisme de kop in te drukken.