Jonge docenten gaan door met hun protesten tot hun eis is ingewilligd

Teachers, Iran protest, stichting van de familieleden

Iraanse docenten met verschillende vormen van tijdelijke contracten hielden protesten in Teheran en Isfahan van 29 mei tot minstens 2 juni 2021. Jonge docenten hebben beloofd om hun protest voort te zetten totdat aan hun eisen is voldaan.

Universitair docenten in de provincies Khuzestan en Fars protesteerden ook, evenals klanten die zijn opgelicht door de financiële instituten Caspian en Estelak.

Dit zijn de demonstraties waarin vrouwen vooraan stonden en een leidende rol speelden.

Docentenprotesten

Op 29 mei 2021 protesteerden jonge docenten buiten het ministerie van Onderwijs in Teheran. Deze jonge docenten, voornamelijk vrouwen, demonstreerden in de maanden april en mei buiten het parlement en het ministerie van Onderwijs. Hun eisen zijn echter nog niet ingewilligd.

Op 30 mei hielden docenten in Isfahan die met tijdelijke contracten in privéscholen werken, een demonstratie buiten het departement van Onderwijs van de provincie Isfahan. De vrouwen hielden borden omhoog met de tekst: “Werkgelegenheid is het onontkenbare recht van privéschooldocenten.”.

Rond dezelfde tijd hielden ook docenten van privéscholen in Teheran een demonstratie buiten het parlement. Deze vrouwen hielden een bord omhoog waarop stond: “De regering moet zich verantwoorden, wij willen gerechtigheid.”.

Op 31 mei 2021 voegden docenten “die hun diensten verkochten” zich bij de jonge docenten In Teheran en protesteerden tegenover het parlement van de moellahs. Zij eisen verandering van hun aanstelling door de parlementsleden.

Jonge docenten zijn ook op 1 en 2 juni doorgegaan met hun protesten.

Universitair docenten

Docenten van de Azad-universiteit van Khuzestan in Ahvaz demonstreerden op 30 mei 2021 tegen hun laakbare leefomstandigheden. Een van de deelnemers aan de bijeenkomst buiten de Azad-universiteit zei: “Sommige collega’s van ons hebben serieuze problemen.”.

Eveneens op 30 mei demonstreerden de onderbetaalde docenten van de Azad-universiteit van de provincie Fars. Zij verzamelden zich buiten de Azad-universiteit van Shiraz en eisten salarisverhoging om hun leefomstandigheden te verbeteren.

Ziekenhuispersoneel in Teheran en Karaj

Het personeel van het hoofdziekenhuis van Karaj protesteerde op 28 en 29 mei 2021, binnen in het ziekenhuiscomplex. Het personeel van dit ziekenhuis leeft onder zeer moeilijke omstandigheden. Vrouwen speelden actief een leidende rol in dit protest. Zij riepen: “Wij horen al vijf jaar lang leugens” en “we hebben genoeg van loze beloftes, onze manden zijn leeg”.

In Teheran protesteerde ook het personeel van het Bou Ali-ziekenhuis op 28 mei tegen hun lage lonen. Zij spraken zich uit tegen het corrupte en incompetente management van het ziekenhuis.

Opgelichte klanten van financiële instituten

Investeerders in het Caspian Financial Institute protesteerden buiten het gebouw van de rechterlijke macht in Teheran op 30 mei. De opgelichte klanten hebben hun inleg na vijf jaar nog niet ontvangen.

Op 1 juni 2021 hielden eigenaren van land in Fase 6 van Pardis een demonstratie in Teheran buiten het gebouw van de rechterlijke macht. Ze demonstreerden tegen het bedrijf dat de leiding heeft over de bouw van de nieuwe stad Pardis. Het bedrijf heeft hen beroofd van hun investeringen.