Khamenei's verbod op het kopen van vaccins is een misdaad tegen de menselijkheid

coronavirus-disaster-in-Iran

Volgens de staatsmedia stierf een verpleegster aan het coronavirus in het Mehr-ziekenhuis in Ahvaz op  augustus 2021.

Afsaneh Ehsani, een 26-jarige verpleegster, overleed na de bevalling van haar baby op 31 juli 2021. De verpleegster, die het virus opliep tijdens haar werk in het Mehr-ziekenhuis, kreeg last van ernstige kortademigheid. Als gevolg van haar zwangerschap verergerde de ziekte van Ehsani, en ze stierf onmiddellijk na de bevalling (de officiële Hamshahri-onlinedienst- 2 augustus 2021).

Ander ongelukkig nieuws is dat Dr. Sogand Sedaghatnia, een cardioloog in het Imam-Hossein-ziekenhuis in Teheran, plotseling is overleden aan een beroerte. Volgens haar collega's werkte zij op de spoedeisende hulp van COVID-19, die tegenwoordig drukker is dan ooit.

Sinds maart 2021 zijn in Iran acht jonge arts-assistenten plotseling overleden.

De dood van coassistenten als gevolg van stress in verband met zwaar ziekenhuiswerk behoort ook tot de catastrofes Deze berichten zijn enkele voorbeelden van het grote aantal sterfgevallen onder medisch personeel in Iran als gevolg van het coronavirus.

Mohammad Mirzabeigi, hoofd van de Organisatie voor Verpleegkundigen, geeft de volgende statistieken: "Vanaf mei zijn er 120 verpleegkundigen overleden aan het coronavirus. Meer dan 100.000 van hen waren besmet. Volgens Mohammad Mirzabeigi "zijn we getuige van een massamoord op het verplegend personeel in de ziekenhuizen van het land". Volgens verschillende statistieken van het regime is er echter een tekort van 80.000 tot 150.000 verpleegkundigen in openbare en particuliere centra.

Elke 4 minuten sterft er iemand in Iran

Volgens statistieken van het Iraanse verzet is het dodental van slachtoffers van het coronavirus in 547 steden op 9 augustus 2021 opgelopen tot meer dan 354.100 mensen.

Er voltrekt zich een ramp, terwijl de autoriteiten het land in de steek hebben gelaten. Mohammad Reza Zafarghandi, hoofd van de Organisatie van het Medisch Systeem, gaf toe: "Het dagelijkse dodental van het coronavirus in Iran is hoger dan in de Europese Unie, die een bevolking heeft van ongeveer 450 miljoen."

Op 7 augustus schreef de door de staat gerunde website Khabar-Online: "Gedurende de afgelopen 7 dagen raakte er elke 2,5 seconden een persoon in Iran besmet met het coronavirus, en stierf er elke 4 minuten een persoon."

Mohammad Reza Mahboubfar, een lid van de Wetenschappelijke Vereniging voor Gezondheidseducatie, schreef: "Het land is in een impasse geraakt, en de ambtenaren hebben de controle over de ziekte verloren, en de zesde golf komt eraan".

De Delta-variant van het coronavirus treft 29 provincies, en het aantal ziekenhuisopnames in deze provincies neemt sterk toe. De ziekenhuizen zijn overvol.

De prijs van Covid-medicijnen is zeer hoog op de zwarte markt. Volgens sommige artsen zijn zelfs serum en gedestilleerd water niet te krijgen.

Over het gebrek aan de meest elementaire benodigdheden zei het hoofd van het Sina-ziekenhuis in Teheran: "We hebben hulp nodig: we hebben bedden en zuurstof nodig. Als het aantal patiënten verder toeneemt, hebben we geen plaats voor hen en zullen ze buiten de deur moeten blijven."

"Er is een ramp gaande en het land is in de steek gelaten," zei een arts in Alborz. "Alleen bij het overlijden van een patiënt komt er een bed vrij"

"Het medisch systeem bevindt zich in een zeer moeilijke situatie. Door de enorme vermoeidheid van de medische staf stort het medisch systeem in", aldus het hoofd van de afdeling Infectieziekten van het Loghman-ziekenhuis in Teheran.

In Mashhad schreef een groep professoren en artsen van de medische universiteit: "Als er in deze stad geen lockdown komt, is er een catastrofe op komst. Er is zoveel doodgezwegen door de ambtenaren dat het lijkt alsof het bericht dat meer dan 300 mensen op sterven liggen, gewoon deel uitmaakt van het dagelijkse nieuws, en dat de mensen volledig ongevoelig zijn gemaakt."

Wie is verantwoordelijk voor de ramp met het coronavirus in Iran?

Ali Khamenei, de Opperste Leider, is verantwoordelijk voor deze afschuwelijke tragedie. Hij was de eerste om buitenlandse vaccins de toegang tot Iran te verbieden. Wijdverspreide berichten suggereren dat de in eigen land geproduceerde vaccins van het regime ook dodelijk zijn.

De regering houdt vol dat de huidige situatie normaal is, ondanks het hoge aantal sterfgevallen. De besmettingsgraad had onder controle kunnen worden gehouden, en het sterftecijfer had veel lager kunnen zijn. Maar het regime veroorzaakte een grotere ramp door te verhinderen dat het vaccin Iran binnenkwam.

Gezien de huidige ramp met het coronavirus in Iran hebben begraafplaatsen in sommige provincies geen ruimte meer. In Kerman zijn massagraven blootgelegd. Khamenei's verbod op de aankoop van vaccins is een misdaad tegen de menselijkheid. Hij is verantwoordelijk voor de dood van duizenden Iraniërs als gevolg van het coronavirus. De internationale gemeenschap moet deze misdaad krachtig veroordelen en het regime dwingen de belemmeringen voor inentingen weg te nemen.