Maryam Akbari Monfared, een dappere vrouw die als een rots tegen alle verwachtingen in stand houdt

Maryam Akbari Monfared veroordeeld tot twee jaar extra gevangenisstraf

De politieke gevangene Maryam Akbari Monfared heeft aanvullende straffen gekregen op basis van nieuwe zaken die tegen haar zijn aangespannen door het Ministerie van Inlichtingen van het klerikale regime.
Afdeling 101 van het Strafhof van Semnan veroordeelde mevr. Akbari Monfared bij verstek tot twee jaar extra gevangenisstraf en 150 miljoen rial aan boetes voor het "verspreiden van onwaarheden in de sociale media".

Er waren twee nieuwe zaken tegen Maryam Akbari Monfared ingediend door het Ministerie van Inlichtingen. De eerste zaak betrof haar tijd in de Evin-gevangenis, waarin ze werd beschuldigd van het verspreiden van "propaganda tegen de staat". De tweede zaak betrof haar tijd in de gevangenis van Semnan waarvoor ze werd beschuldigd van het beledigen van Khamenei, propaganda tegen de staat, samenscholing en samenzwering, het verspreiden van onwaarheden en het verstoren van de publieke opinie, en het ophitsen van mensen tegen de nationale en buitenlandse veiligheid.

De laatste zaak betreft de brieven die in sociale media zijn gepubliceerd in naam van Maryam Akbari Monfared. In het vonnis wordt herhaald dat het Ministerie van Inlichtingen de aanklager is in deze zaak.

De politieke gevangene Maryam Akbari Monfared werd op zaterdag 1 juli 2023 gedagvaard in het gerechtsgebouw van Evin, waar ze werd voorgeleid voor vijf nieuwe aanklachten. Ze werd onmiddellijk teruggebracht naar de gevangenis van Semnan, 216 km ten oosten van Teheran. De nieuwe straffen zijn uitgesproken terwijl mevr. Akbari Monfared bijna 14 jaar van haar 15-jarige straf heeft uitgezeten. Gewoonlijk worden gevangenen vrijgelaten nadat ze tweederde van hun gevangenisstraf hebben uitgezeten. Dit is echter niet het geval voor Maryam Akbari Monfared.