Masoumeh Sanobari deed poging tot zelfdoding als protest tegen toenemende druk en marteling

Masoumeh Sanobari deed poging tot zelfdoding als protest tegen toenemende druk en marteling

Politiek gevangene Masoumeh Sanobari, opgesloten in de Fardis Karaj-gevangenis, heeft geprotesteerd tegen de marteling en dagelijks toenemende druk van de gevangenismedewerkers en het hoofd van de gevangenis. Bij rechterlijk bevel werd deze politiek gevangene veroordeeld tot eenzame opsluiting. Volgens een betrouwbare bron werd mevrouw Sanobari onthouden van communicatie met medegevangenen en opgesloten in een dubbele cel.
Deze beperking is opgelegd op bevel van de rechter die haar zaak behandelde.
Daarnaast is ook haar mogelijkheid tot contact met haar familie ingeperkt en wordt ze gehinderd in het opwaarderen van haar telefoonkaart.
Deze vormen van druk worden toegepast ondanks dat contact met familie een van de basale en breed erkende rechten van iedere gevangene is.
Politiek gevangene Masoumeh Sanobari is een van de burgers die in Karaj tijdens de landelijke protesten zijn opgepakt. Ze werd onder erbarmelijke omstandigheden in quarantaine gehouden in de Kechoui-gevangenis. Ontdaan alle rechten van politiek gevangenen, ontdaan van lucht, en in een isoleercel. Ontdaan, bovendien, van het bezoeken van andere gevangenen. Deze politiek gevangene is veroordeeld tot 7½ jaar gevangenisstraf.