Massa Executie van 14 Gevangenen op één Dag in Iran

STFA, 21 Oktober 2016 - Het onmenselijke mullah-regime liet op 19 oktober 14 gevangenen in de Qezel-Hessar gevangenis (in Karaj) ophangen. Deze gevangenen werden 2 dagen eerder vanuit andere gevangenissen rondom Teheran en de Qezzel-Hessar gevangenis overgebracht naar hun dodencellen. Zelfs voor een middeleeuws regime als dit waren de rechtszaken en veroordelingen tot de doodstraf totaal onrechtvaardig; velen van de gevangenen mochten niet eens spreken met een advocaat.  

Nu steeds meer openbaar wordt hoeveel er van het volk wordt gestolen en gefraudeerd door hun leiders, komt het steeds vaker tot confrontaties tussen de regerende facties en waarschuwen die elkaar voor de sociale consequenties. Het mullah regime, dat poogt hier een oplossing voor te vinden, heeft geen ander middel gevonden dan het opvoeren van het aantal executies en het bevorderen van een angstsfeer.   

Ahmad Tavakkoli, voormalig parlementariër van de mullahs en een vertrouweling van Khamenei, zei, “als we de systematische corruptie niet te lijf gaan, zal het regime absoluut instorten. We zijn nu al voorbij de angstfase en zijn nu beland in de fase dat corruptie de standaard is.” (staatstelevisie, 1 oktober)

Ghassem Ahmadi, een parlementslid voor de mullahs sprak ook zijn zorg uit over de omvang van de corruptie en fraude met meerdere biljoenen tomans van het Educatie Reserve Fonds (wat 900.000 mensen aangaat), alsmede 1.500 biljoen tomans van de Sarmayeh bank, 123.000 biljoen tomans van de Saderat Bank (afdeling Tajrish) en 500 billjoen tomans van 3 banken in  Saderat, Sepah and Mellat. (Farhang staatsradio, 16 oktober)

Op een tijdstip waarop de leiders van het regime aan de belangrijkste touwtjes trekken van smokkelnetwerken en de distributie van drugs, worden dagelijks steeds meer gevangenen geëxecuteerd vanwege drugssmokkel. De meesten van hen zijn achtergestelde mensen die slachtoffer zijn van de onderdrukkende en frauduleuze regels van het regerende fascistische regime in Iran. Hamid Nazari, één van de gevangenen die op 19 oktober werd opgehangen, was een eenvoudige arbeider en vader van een gezin. Hij kon zelfs niet betalen voor de behandeling van zijn zieke kind.

 

 

 

STFA, Stichting van de Familieleden