Massale arrestaties in Iran voor het signaleren van de waarheid over de uitbraak van het coronavirus

Verschillende nationale en lokale functionarissen in Iran hebben gesproken over de massale arrestaties in het hele land van mensen die worden beschuldigd van "het verspreiden van geruchten" en "het vervalsen van de publieke opinie" door het verspreiden van de waarheid over de uitbraak van het coronavirus in het land.

Het hoofd van het Departement van Justitie van Qom meldde maandag de arrestatie van een verpleegkundige die had geprobeerd om cijfers te verstrekken over het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in Qom.

Volgens het hoofd van Justitie in Qom werd de verpleegkundige drie dagen vastgehouden. Er is geen informatie beschikbaar over zijn lot. De verpleger, wiens identiteit anoniem is gehouden, wordt beschuldigd van misleiding van de publieke opinie.

Het Iraanse regime arresteerde een voetballer wegens kritiek op de aanpak van de COVID-19-crisis in het noorden van Iran, aldus het door de staat gerunde ILNA-nieuwsagentschap op 12 maart 2020.

De aanvoerder van een voetbalteam in Gilan, Noord=Iran, werd gearresteerd door agenten van de Inlichtingendienst. Hij had onlangs de autoriteiten bekritiseerd voor wanbeleid rond de #COVID-19-crisis. 

Mohammad Mokhtari verklaarde dat er elke dag 100 mensen stierven in de provincie