Melika en Mitra Salehianpour, twee studenten uit Minoodasht, zijn omgekomen bij de instorting van het Metropol-gebouw in Abadan.

metropol Abadan

Iran metropole victims

Het hoofd van het Algemeen Departement van Onderwijs van Khuzestan meldde de dood van 5 studenten bij de ramp met het Metropol-gebouw. Melika, Mitra Salehianpour, Masih Sadeghi uit Khorramshahr, en Arian en Hamidreza Jalilian uit Abadan verloren hun leven bij deze ramp.

De Metropol-toren, gebouwd door Khameneis maffiabendes, begroef op 23 mei 2022 inwoners van Abadan onder zich als gevolg van de ongeschiktheid van de bouwstructuren.

De puinruimoperaties verliepen de afgelopen dagen zeer traag. Regeringsambtenaren weigeren het exacte aantal slachtoffers bekend te maken. Zij belemmeren ook de hulp van het publiek om burgers onder het puin vandaan te halen.

Op 31 mei 2022 meldde het staatspersbureau Fars dat volgens de gouverneur van Abadan 34 mensen bij de instorting van de Metropol-toren om het leven waren gekomen.

De staatswebsite Nam Namak publiceerde de namen van enkele vrouwen die bij deze ramp zijn omgekomen:

Melika en Mitra Salehianpour, twee zusjes, 12 en 14 jaar oud.

metropole victims

 Het pasgetrouwde stel, Maryam Kaabi en Amir Masoumi, had pas een café geopend in de nieuw gebouwde toren. Het echtpaar en Shirin Masoumi, Amirs zus, behoorden tot de doden.

 Metropole victims

 Shirin Masoumi


Melika en Mitra Salehianpour, twee 12- en 14-jarige schoolmeisjes, gingen met hun moeder en een tante naar de dokter. Toen hun moeder naar de apotheek ging om medicijnen op te halen, stortte het Metropol-gebouw in. Haar twee dochters en hun tante bleven onder het puin liggen. De tante, Fatemeh Khalfizadeh, 32 jaar, was de moeder van een jongetje van 4 maanden en twee meisjes van 8 en 12 jaar. Zij woonde met haar gezin in Sarbandar, en zij waren naar Abadan gekomen om een dokter te bezoeken.

Fatemeh Khalfizadeh, Melika, en Mitra verloren het leven bij deze ramp. Een familielid zei dat ze in de eerste momenten probeerden het lichaam van Melika te ontzetten. De lichamen van Mitra en mevrouw Khalfizadeh bleven vastzitten onder het puin.

De families eisen slechts hun geliefden van onder het puin te mogen halen en hen met hun eigen handen te begraven.

Melika's vrienden op school plaatsten haar fotolijstje op de bank met een boeket op haar lege zitplaats en herdachten haar ingetogen. (matlabnew.ir - juni 2022)

 

Ameneh Amini nia

 

Vrouwen haastten zich naar het ramptoneel om te helpen

De politie van Abadan stond niet toe dat een echtpaar doorging met hun hulp bij de zoektocht naar slachtoffers van onder de puinhopen. Het dappere echtpaar haastte zich met hun getrainde honden naar de rampplaats en vond 18 mensen onder het puin. Ze hielpen drie dagen lang. Het gewetensvolle echtpaar werkte drie dagen lang de klok rond en liet zelfs hun kind alleen achter tijdens hun drie dagen durende inspanningen om hun stadsgenoten te redden. Maar het brutale regime van de mullahs ontneemt de mensen zelfs de mogelijkheid om anderen te helpen.

Vrouwen stonden vooraan bij de demonstraties tegen de regering en bij de rouwceremonies voor de onder het puin bedolven doden van het Metropol-gebouw. Zij demonstreerden in talrijke Iraanse steden, waaronder Abadan, Khorramshahr, Teheran, Andimeshk, Shahin Shahr, Shiraz, Bushehr, Yazd, Behbahan, Omidiyeh, Sarbandar, Mahshahr en in tientallen dorpen in Khuzestan, onder het scanderen van "Dood aan Khamenei". Anti-regeringsprotesten zijn al een week aan de gang na de ramp met het Metropol-gebouw.

Het regime beantwoordt de demonstraties met kogels en traangas.