Nog meer Iraanse staalarbeiders gearresteerd in tweede reeks nachtelijke invallen in Ahvaz

18 december 2018. 

Iraanse Opstand

Demonstratie vóór het parlement van het Iraanse regime ter ondersteuning van de arbeiders dringt aan op hun vrijheid

STFA doet een beroep op alle internationale organisaties die de rechten van de mens en de rechten van de arbeiders steunen, en op alle vakbonden en syndicaten in verschillende landen om de onmiddellijke vrijheid van gearresteerde arbeiders in Iran te eisen. 

De repressieve veiligheidstroepen van het heersende religieuze fascisme in Iran hebben maandag voor de tweede opeenvolgende nacht invallen in Ahvaz gedaan. De invallen waren gericht tegen de huizen van werknemers van de Iraanse National Steel Industries Group (INSIG) en leidden tot de arrestatie van nog meer arbeiders. Tientallen werknemers die zondagavond en maandag zijn gearresteerd, zitten nog steeds in hechtenis. Veel arbeiders brengen de nacht buitenshuis door om arrestatie te voorkomen.

De staalarbeiders gaan de 39e dag van hun staking en protestactie in ondanks de repressieve acties van het regime. Ze kondigden aan dat ze zullen blijven staken tot de laatste staalarbeider uit de gevangenis is bevrijd.

Honderden gepensioneerden die buiten het parlement van het regime in Teheran protesteerden, spraken dinsdagochtend hun steun uit voor de stakende staalarbeiders van Ahvaz. De demonstranten schreeuwden: "Van Ahvaz tot Teheran zitten de arbeiders in gevangenissen"; "Bevrijd de staalarbeiders"; "Gevangen arbeiders moeten vrijgelaten worden"; "Gevangen leraren moeten vrijgelaten worden"; "De regering is misdadig bezig, daarbij gesteund door het parlement"; "Vrije verzekering is ons recht"; "De vijand is hier, zij liegen tegen ons dat het Amerika is".

Brutale en massale arrestaties van arbeiders door het Iraanse regime toont overduidelijk de frustratie aan van het corrupte en criminele administratieve regime over de groeiende golf van stakingen en protesten van arbeiders.