Nog steeds geen woord van de Iraanse tieners die door de veiligheids dienst zijn ontvoerd

10 juli 2018

Door Staf Auteur

Er is nog steeds geen spoor van de twee vermiste Iraanse tieners waarvan verondersteld wordt dat zij zijn ontvoerd door de veiligheidsdienst van het Regime na een vreedzaam protest in juni en hun verwanten worden steeds radelozer.

Van Reza Reyhani, 17, and Khaled Khasraji, 18, is niets gezien of vernomen sinds ze op 11 juni deelnamen aan een demonstratie van de Ahvaz National Steel Group arbeiders die uitbetaling van achterstallig loon eisten.

Kort na hun verdwijning verstuurde Reyhani’s vader een audio bericht waarin hij uiteenzette dat de jongens vermist werden en dat ze waren gearresteerd tijdens het protest. Hij zei dat zijn grootste zorg was dat hun leven in gevaar was, wijzend op de slechte leefomstandigheden in detentiecentra en sprak uit dat hij de vrijlating van de jongens wilde.

De gezinnen van de jongens hebben een beroep gedaan op de Ahvazi inlichtingendienst, maar die heeft routinematig de mogelijkheid afgewezen om hun verdwenen familieleden in de detentiecentra op te sporen.

Ambtenaren van de Ahvazi inlichtendienst beweren dat ze geen informatie hebben over de twee jongen mannen, maar vermoed wordt dat dit deel uitmaakt van een plan om mishandeling van de mannen in Iraanse gevangenissen te verbergen.

Volgens de Onafhankelijke Bond van Iraanse Arbeiders werden ruwweg 50 arbeiders bij de National Steel Group gearresteerd op het Kian Pars Plein in Ahvaz tijdens het protest op 11 juni, terwijl er tenminste nog 15 door een speciale politie eenheid werden gearresteerd tijdens een protest op 12 juni, toen ze de vrijlating van hun gevangen genomen collega’s eisten.

De staalarbeiders organiseerden deze tweede demonstratie voor het kantoor van de gouverneur van de Khuzestan Provincie, eslogans zingend voor de bevrijding van de gevangen gezette staalarbeiders, zoals ook te zien is op video’s die op de sociale media circuleren.

Alle andere gedetineerden die bij de protesten waren betrokken zijn vrijgelaten, maar er is geen nieuws over de jonge mannen, wat hun families het ergste doet vrezen.

Protest Beweging

Deze protesten door staal arbeiders maken deel uit van een voortdurende protestbeweging in Iran die al gaande is sinds afgelopen December. Mensen gingen de straat op in protest tegen het plan van het Iraanse Regime om subsidies voor de armen drastisch te korten en militaire uitgaven te verhogen, maar toen gingen meer en meer mensen de straat op die steeds meer kwesties naar voren brachten.

Binnen enkele dagen werd duidelijk dat de oorzaak van de problemen van het Iraanse volk bij het Iraanse Regime ligt, zodat het volk begon te roepen dat de dictators moesten vertrekken en pleitten voor een ander Regime.