Onze vrienden


Danielle Mitterrand

Danielle Mitterrand Is Een Groot Symbool Van Mensenrechten, Een Goede Vriend Van Het Iraanse Volk

Danielle Mitterrand stond haar hele leven vooral bekend om haar onvermoeibare activiteiten als mensenrechtenactiviste en was toegewijd aan de verdediging van onderdrukte volkeren.

Bescherming van de fundamentele rechten van onderdrukte mensen overal ter wereld, aanklacht tegen slavernij, et cetera: de zaken die ze vurig verdedigde waren talrijk.

Geboren op 29 oktober 1924 in Verdun, Oost-Frankrijk, sloot ze zich op 17-jarige leeftijd aan bij het verzet tegen nazi-Duitsland als vrijwillige verpleegster.

Ze steunde en verdedigde de mensenrechten in Iran en was een moedige vrouw die principes had die “de zaak en de verdediging van de rechten van het Iraanse volk” boven hogere belangen plaatste, terwijl de positie van haar land en van de westerse wereld toen anders was.Renata Dorrestein

Wat ik geloof...

Wij willen het overlijden van mevrouw Renata Dorrestein, een waardige schrijfster en waardevolle sympathisant van ons, condoleren uit het grond van ons hart aan haar overlevenden, de literaire gemeenschap van Nederland en een ieder die geïnteresseerd is in haar werk.

We herinneren lieve Renate als een geëngageerde schrijver. Een schrijver wiens werken eerlijk en liefdevol zijn “en een onophoudelijk diepere blik en begrip in de menselijke wereld” bood. Wij spreken onze waardering uit voor haar steun en sympathie voor de vrouwenbeweging voor vrijheid in Iran en salueren haar voor haar inzet voor gelijkheid en rechtvaardigheid. In liefdevolle herinnering.

Stichting van de Familieleden (STFA)

Wat ik geloof

Fictie laat ons zien wat het betekent om mens te zijn en hoe moeilijk het is een fatsoenlijk mens te blijven als de omstandigheden onfastsoenlijk worden. Literatuur brengt ons iets dat de psychologie niet vermag, de sociologie niet vermag, de journalistiek niet mermag: het vermogen om in het hoofd van de personages te kijken, deelgenoot te worden van hun dilemma's en al doende in hun schoenen te gaan staan. Literatuur helpt ons, ons met anderen te indentificeren en ook onszelf te begrijpen.

Renata Dorrestein

 

 

Prof.mr.dr.M.de Langen