Sediqeh Maleki Fard bericht over de mishandeling van de politieke gevangene Hashem Khastar

Sediqeh Maleki Fard bericht over de mishandeling van de politieke gevangene Hashem Khastar

In een brief heeft Sediqeh Maleki Fard geïnformeerd over de afranselingen, het verhinderen van bezoeken en oproepen van de vrijheidslievende leraar en politieke gevangene Hashem Khastar in de gevangenis. Hashem Khastar, die 70 jaar oud is, zit in de gevangenis. Maleki heeft al meer dan een maand niets van haar man gehoord.
Sediqeh Maleki, de vrouw van de politieke gevangene Hashem Khastar, heeft in een brief een beroep gedaan op het vrijheidslievende en nobele volk van Iran.

Ze vroeg het volk om de stem te zijn van haar man die al 4 jaar in de gevangenis zit zonder enige misdaad.

Sinds 28 december 2022 is het Hashem Khastar verboden haar te ontmoeten en contact te hebben. En volgens sommige berichten werd hij geslagen door huurlingen die naar zijn gevangenis werden gestuurd.

Op 70-jarige leeftijd zit deze vrijheidslievende leraar gevangen in afdeling 6/1 van de Vakil Abad gevangenis in Mashhad onder barre omstandigheden.

Sediqeh Maleki Fard informeerde in haar brief over het slaan, het onthouden van bezoek en het bellen van haar man.

Volgens de openbare aanklager had mijn man op 1 januari moeten bellen, maar helaas, hij belde niet, ik ging er weer achteraan en ze zeiden dat zijn telefoonverbod iverlengd was.

Ik ging naar de gevangenis, en ze zeiden dat het telefoonverbod was verlengd door de officier van justitie. Ze zeiden dat, als het is verlengd, we niets kunnen doen. Nu maak ik me zorgen dat het waar is dat zijn armen en benen zijn gebroken na het bloedbad.

Zondag 29 januari, wist ik al meer dan een maand niets over de status van mijn man.