Sepideh Moradi sluit zich aan bij de hongerstaking van soefi-vrouwen

Op 26 november 2018 kondigde Elham Ahmadi het begin van een droge hongerstaking aan, nadat hem door de tuchtcommissie van de Qarchak-gevangenis familiebezoek was ontzegd.

Ter ondersteuning van mevrouw Ahmadi kondigde Sepideh Moradi het begin van haar hongerstaking aan met de volgende brief:

"Nu het de derde dag is van de hongerstaking van mijn lieve zus, Elham Ahmadi, en de gevangenisfunctionarissen en met hen de autoriteiten steeds meer hun haatdragende aard gedemonstreerd hebben, en het antwoord op de gerechtvaardigde eisen van de Derwisjen soms brutaal en nietszeggend is, terwijl ze daarbij soms doen alsof ze zich niet bewust zijn van hun misdaden, wat natuurlijk een verouderd middel is, waarvan zich de stank overal verspreid heeft.

Nu ik elke seconde getuige ben geweest van de dood van de mensheid en alle wegen voor mij door de tirannie en arrogantie van individuen in een impasse zijn geraakt, sluit ik me aan bij de hongerstaking. En ik hoop dat God mij alle momenten zal vergeven waarop ik mijn ogen voor de waarheid heb gesloten, omdat ik bezig was met mijn eigen dagelijkse beslommeringen".

Javaher Agha Maleki, 68, grootmoeder van Sepideh Moradi, kondigde een hongerstaking aan uit protest tegen het slaan en beledigen van soefi-vrouwen in de Qarchak-gevangenis.

Drie gedetineerde soefi-vrouwen, Shokoufeh Yadollahi, Elham Ahmadi en Sepideh Moradi, werden op maandag 26 november 2018 aangevallen en geslagen op bevel van het hoofd van de Qarchak-gevangenis in Varamin. Zij hadden gevraagd om teruggave van hun persoonlijke bezittingen die op 13 juni 2018 door de gevangenisautoriteiten in beslag waren genomen. Ze werden echter in de plaats daarvan bruut behandeld door gevangenisagenten.

De drie soefi-vrouwen eisten de teruggave van hun bezittingen vanwege de onhygiënische omstandigheden in de gevangenis en besmettelijke ziekten die zich in de gevangenis verspreidden. Maar in plaats van hun persoonlijke bezittingen af te leveren gaf Mohammadi, het hoofd van de Qarchak-gevangenis in Varamin, opdracht tot een aanval en het afranselen van de soefi-vrouwen. (NCRI vrouwencommissie - 1 dec. 2018)