Vrouwelijke scholieren worden slachtoffer van vergiftiging bij start schoolsemester in Iran

Vrouwelijke scholieren worden slachtoffer van vergiftiging bij start schoolsemester in Iran

Het hoofd van de poliklinische spoedeisende hulp in Oost Azerbaijan rapporteerde de vergiftiging van 20 leerlingen van een meisjesschool in het Baghmisheh district van Tabriz. Deze leerlingen kregen ademnood op dinsdag 4 april 2023 en werden overgebracht naar het Sina ziekenhuis.

Bij een ander incident op de eerste dag van het nieuwe semester werden vijf vrouwelijke leerlingen in Naqadeh, West Azerbaijan, eveneens slachtoffer van  vergiftiging.

Deze alarmerende trend is reden voor grote bezorgdheid en benadrukt de noodzaak van snelle actie om de veiligheid van leerlingen zeker te stellen.

De opeenvolgende vergiftigingen met gas doen denken aan de gruweldaden van de Nazi's tegen joden in concentratiekampen zoals Auschwitz en dienen als een krachtige waarschuwing voor de wreedheid van het mollah regime.

De wereld moet in actie komen om te voorkomen dat het Khamenei regime slachtoffers gebruikt als middel om aan de macht te blijven, net zoals ze deden gedurende de achtjarige oorlog, de afslachting van politieke gevangenen in 1988 en bij de corona pandemie.