Wat ik geloof

Wij willen het overlijden van mevrouw Renata Dorrestein, een waardige schrijfster en waardevolle sympathisant van ons, condoleren uit het grond van ons hart aan haar overlevenden, de literaire gemeenschap van Nederland en een ieder die geïnteresseerd is in haar werk.

We herinneren lieve Renate als een geëngageerde schrijver. Een schrijver wiens werken eerlijk en liefdevol zijn “en een onophoudelijk diepere blik en begrip in de menselijke wereld” bood. Wij spreken onze waardering uit voor haar steun en sympathie voor de vrouwenbeweging voor vrijheid in Iran en salueren haar voor haar inzet voor gelijkheid en rechtvaardigheid. In liefdevolle herinnering.

Stichting van de Familieleden (StFa)

Wat ik geloof

Fictie laat ons zien wat het betekent om mens te zijn en hoe moeilijk het is een fatsoenlijk mens te blijven als de omstandigheden onfastsoenlijk worden. Literatuur brengt ons iets dat de psychologie niet vermag, de sociologie niet vermag, de journalistiek niet mermag: het vermogen om in het hoofd van de personages te kijken, deelgenoot te worden van hun dilemma's en al doende in hun schoenen te gaan staan. Literatuur helpt ons, ons met anderen te indentificeren en ook onszelf te begrijpen.

Renata Dorrestein