Wetten in Iran staan het verkopen van meisjes vanaf 7 jaar voor huwelijk toe

Hoewel het fenomeen baby's verkopen altijd al in Iran heeft bestaan, is het recente nieuws over de verkoop van baby's voor slechts 15 dollar pijnlijk en schokkend. Het merendeel van de verkochte baby’s ia afkomstige van verslaafde moeders die advertenties op de stadsmuren plakken waarin ze hun kinderen te koop aanbieden om aan geld voor drugs te komen. “Sociale” activisten hebben ten aanzien hiervan nog niets van belang ondernomen omdat ze de 'Child Support Bill' afwachten. Dit wetsvoorstel is vertraagd in Majlis en het is nog steeds niet bekend wanneer deze “limbo-toestand” zal ophouden ", zei kinderrechtenactivist Fatemeh Daneshvar.

Volgens de activist zijn de meeste verkochte kinderen van verslaafde of dakloze moeders. "Het verkopen van meisjes in ruil voor bruidsgeld is heel gewoon", voegde Daneshvar eraan toe. "Als de ouders erg arm zijn, dwingen ze hun dochters al op zeer jonge leeftijd te huwen in ruil voor bruidsgeld".

"Ten aanzien van het uithuwelijken van kinderen worden ze geconfronteerd met talrijke juridische problemen", voegde de kinderrechtenactivist eraan toe ...

"Er is geen wet die het huwelijk van kinderen volledig verbiedt en het hangt erg af van het oordeel van een rechter wanneer ouders een kind dwingen om te trouwen. Ze hebben bijvoorbeeld kinderen laten trouwen op 7-jarige leeftijd en dit is natuurlijk niet ethisch en niet normaal ", zei Fatesheh Daneshvar. (BORNA State-run News Agency - 28 maart 2018)