Zahra Safaei en Golrokh Iraee aangevallen in Qarchak en met de dood bedreigd

De politieke gevangenen Zahra Safaei en Golrokh Iraee werden opnieuw met de dood bedreigd door een gewone gevangene. De vrouw, ingehuurd en geprovoceerd door de directeur van de Qarchak-gevangenis, vloekte, viel aan en dreigde hen te doden.

De aanval vond plaats maandagavond, 2 november 2020. Gevangenen zijn sterk beperkt in hun bewegingen binnen de afdelingen van de Qarchak-gevangenis. De binnenkomst van de aanvallende vrouw op de afdeling waar verschillende politieke gevangenen worden vastgehouden, duidt op een van tevoren opgezet plan.

Andere gevangenen in de zaal kwamen tussenbeide om de ingehuurde vrouw te scheiden van de zich werende politieke gevangenen Zahra Safaei en Golrokh Iraee.

Mevrouw Safaei kreeg een hartaanval op 27 oktober 2020, na te zijn lastiggevallen en geïntimideerd door de gevangenisautoriteiten. 

Ook vielen op 14 september twee gevaarlijke criminelen (Zeinab Ghanbarnejad en Narges Amir Ali) de politieke gevangenen Forough Taghipour en Parastoo Mo'ini (de dochter van Zahra Safaei) in afdeling 6 aan. Ze probeerden kokend water over hen heen te gieten.  

Het doel van het klerikale regime is de overplaatsing van politieke gevangenen naar gewone gevangenissen om hen daar te laten vermoorden door gewone gevangenen. Het leven van de politieke gevangenen in de Qarchak-gevangenis is ernstig in gevaar omdat het hoofd van de gevangenis voortdurend tegen hen samenzweert door gevaarlijke criminelen in te huren.