Zondag weer 10 gevangenen in Iran opgehangen

STFA, 10 December 2016 - Op zondag 11 december werden door het Iraanse regime tegelijkertijd 10 gevangenen in de Gohardasht gevangenis in west Teheran opgehangen. De slachtoffers werden de dag daarvoor overgebracht naar eenzame opsluiting.

Het is vermeldenswaard dat bijna 3 weken geleden (op 23 november) het secretariaat van de Nationale Raad voor het Verzet in Iran meldde dat op die dag het Iraanse regime 4 mensen ophing in het openbaar op het eiland Qeshm in de provincie Hormozgan.

Daarbij werd tevens vermeld dat Hassan Norouzi, een parlementslid van het regime, de schokkende uitspraak deed dat: “5,000 mensen tussen de 20 en 30 jaar oud in dodencellen zitten. De meesten daarvan zitten gevangen omdat ze voor de eerste keer met drugs te maken hebben gehad. " (Mehr staatsnieuwsagentschap – 23 november).

Youssefian, een ander parlementslid, zei: “We hebben er zoveel geëxecuteerd. We executeren ze dagelijks … in Rajaeeshahr 30, op een andere plaats 20, weer ergens anders 10 en wat is het resultaat? In 1990 toen ik aanklager was in de provincie Mazandaran, kwam er een rapport uit van het Bureau voor Educatie dat 20 tot 30 studenten afhaken van school als er één wordt geëxecuteerd… een dame zei in de rechtbank … in Iran worden niet individuen, maar hele families geëxecuteerd.” (Farhang staatsradio, 23 november).

 “Elk land dat relaties heeft met dit middeleeuwse regime dat slechts aan de macht kan blijven door martelingen en executies, moet Iran dwingen om te stoppen met executies. Het veronachtzamen van het enorme aantal gruwelijke schendingen van de mensenrechten van dit “geestelijke” regime, maakt dit regime, dat bestaat uit louter criminelen, alleen maar sterker.

 

 

 

STFA, Stichting van de Familieleden