Mensenrechten

Toomaj Salehi, een verslag van zijn laatste proces in Iran

Toomaj Salehi, een verslag van zijn laatste proces in Iran

 18 april 2024 de rechtszitting plaats van rapper Toomaj Salehi. Tijdens deze bijeenkomst werden volgens zijn advocaat twee nieuwe aanklachten toegevoegd aan zijn eerdere aanklachten. De twee extra beschuldigingen zijn "samenscholing en samenspanning" en "medeplichtigheid aan omkoping". Advocaat Tomaj Salehi van de verdediging heeft het volgende geschreven over de laatste stand van zaken in zijn zaak:

De resolutie van de Mensenrechtenraad en het gewenste resultaat voor het Iraanse volk

De resolutie van de Mensenrechtenraad en het gewenste resultaat voor het Iraanse volk

In een nauwlettend gevolgde vergadering in Genève, Zwitserland, heeft de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) gestemd om de mandaten van de Fact-Finding Mission (FFM) over Iran en de Speciale Rapporteur over Iran te verlengen. De beslissing werd genomen op donderdag.

Onderzoeker Ali Ramezani veroordeeld tot drie jaar en zeven maanden gevangenisstraf op politieke aanklachten

Ali Ramezani, een onderzoeker aan de Amirkabir University of Technology en lid van het Iraanse Microelectronics Olympiad-team, is veroordeeld tot drie jaar en zeven maanden gevangenisstraf door Afdeling 26 van de Revolutionaire Rechtbank in Teheran.

De voorbereidingen voor de executie van 340 gevangenen in de Qazalhasar-gevangenis zijn in volle gang in de laatste maanden van het Iraanse jaar

Volgens de Human Rights Society heeft het gerechtelijk systeem op zondag 14 januari 2024 de executie van 340 ter dood veroordeelde gevangenen in de GhezelHesar-gevangenis op de agenda gezet.
Volgens een betrouwbare bron zijn de zaken van de 340 ter dood veroordeelde gevangenen doorgestuurd naar de uitvoering van vonnissen van de 3e tak van de Revolutionaire Rechtbank, onder leiding van Ruhollah Hosseinzadeh.

Pagina's