Studenten

Opnieuw vergiftiging van schoolgaande meisjes

Hasan Esmkhani, de Public Relations Manager van de Zanjan-Universiteit voor Medische Wetenschappen, verklaarde: "Als reactie op een vergiftigingsincident dat plaatsvond op Koosar Girls' High School in Zanjan werden verschillende leerlingen overgebracht naar het Ayatollah Musavi-ziekenhuis, terwijl andere naar het HazratValiasr (AS)-ziekenhuis werden meegenomen. Één leerling werd overgebracht naar het ShahidBeheshti-ziekenhuis, en een andere leerling naar het Imam Hossein (AS)-ziekenhuis in Zanjan."

Iran zet familie onder druk om de rol van de hijab-politie in de coma van een meisje te verdoezelen

Armita Geravand op de intensive care van het Fajr-ziekenhuis op 4 oktober 2023

Woensdag 10/04/2023
De autoriteiten hebben de familie en vrienden van een 16-jarig meisje onder druk gezet om de rol van hijab-patrouilles te ontkennen bij een incident zondag dat ertoe leidde dat ze in coma raakte.

Een bron dicht bij de familie van Armita Geravand informeerde dat de ouders van de kunststudente werden opgeroepen voor een inlichtingendienst nadat hun dochter naar een nabijgelegen ziekenhuis was gebracht, waar ze momenteel op de intensive care (ICU) ligt.

Vrouwelijke scholieren worden slachtoffer van vergiftiging bij start schoolsemester in Iran

Vrouwelijke scholieren worden slachtoffer van vergiftiging bij start schoolsemester in Iran

Het hoofd van de poliklinische spoedeisende hulp in Oost Azerbaijan rapporteerde de vergiftiging van 20 leerlingen van een meisjesschool in het Baghmisheh district van Tabriz. Deze leerlingen kregen ademnood op dinsdag 4 april 2023 en werden overgebracht naar het Sina ziekenhuis.

Bij een ander incident op de eerste dag van het nieuwe semester werden vijf vrouwelijke leerlingen in Naqadeh, West Azerbaijan, eveneens slachtoffer van  vergiftiging.

Chemische vergiftiging brengt veiligheid Iraanse studenten in gevaar

Chemische vergiftiging brengt veiligheid Iraanse studenten in gevaar

De Noor School of Art in Qom was op 30 november 2023 voor het eerst het doelwit van een chemische aanval. Sinds woensdag 1 maart 2023 zijn deze chemische aanvallen exponentieel toegenomen, met aanvallen die zich op zaterdag 4 maart tot 100 scholen en op zondag 5 maart tot 100 steden hebben uitgebreid. Op maandag 6 maart bereikten de aanvallen alle delen van Iran, waaronder veel achterstandsgebieden die nauwelijks op de kaart te vinden zijn.

Pagina's