First Page Banner

Maryam Akbari Monfared, een dappere vrouw die als een rots tegen alle verwachtingen in stand houdt

Maryam Akbari Monfared veroordeeld tot twee jaar extra gevangenisstraf

De politieke gevangene Maryam Akbari Monfared heeft aanvullende straffen gekregen op basis van nieuwe zaken die tegen haar zijn aangespannen door het Ministerie van Inlichtingen van het klerikale regime.
Afdeling 101 van het Strafhof van Semnan veroordeelde mevr. Akbari Monfared bij verstek tot twee jaar extra gevangenisstraf en 150 miljoen rial aan boetes voor het "verspreiden van onwaarheden in de sociale media".

Aan de vooravond van de herdenking van de protesten in het hele land in 2022 worden familieleden en burgeractivisten op zoek naar gerechtigheid nog steeds gearresteerd


27augustus2023 - Op de arrestatiegolf hebben de veiligheidsdiensten van de Islamitische Republiek Iran de echtgenoot van de activiste Shirin Alizadeh en Mahsa Basir, de Tavana (van de ‘Kracht van Handicap’-beweging), het zusje van de activist Mehran Basir gevangen genomen en tegelijkertijd werden diverse burgeractivisten en demonstranten gearresteerd, met name in de provincies Teheran, Gilan, Koerdistan, West-Azerbeidzjan en Isfahan...

Nazila Maroufian, vrijgelaten uit de Evin-gevangenis

Na haar vrijlating zei Nazila Maroufian: "Accepteer geen slavernij", want je verdient het beste.

Nazila Maroufian, journaliste en politiek gevangene, werd gearresteerd en gevangengezet door de veiligheidstroepen, vanwege het interview dat zij opnam met de vader van Mehsa Amini. Voor de Evin- gevangenis stak zij haar hand op als teken van overwinning.

Iran: Hoogwateroverlast in noordelijke gebieden langs de Kaspische Zee

Iran, 23 maart 2019 -

De overstromingsramp in de provincies Golestan, Noord-Khorasan, Mazandaran en Mazandaran in het noorden en noordoosten van Iran heeft enorme schade veroorzaakt. Tientallen dorpen staan onder water, wegen zijn geblokkeerd en de dood van negen inwoners heeft veel Iraniërs, vooral in de provincie Golestan, in rouw gedompeld tijdens de Nowurz-periode (het nieuwe jaar volgens de Iraanse kalender).